Pyetje te shpeshta

Pyetje te shpeshta

Implantet janë një trajtim i vendosur dhe i sigurt. Mund të thuhet me siguri se implantet, të ngjashme me dhëmbët natyralë, mund të zgjasin një kohë të gjatë për sa kohë që kujdeseni siç duhet për to. Ndikimi më i rëndësishëm në atë se sa do të zgjasin implantet do të varet nëse shkoni te dentisti rregullisht dhe nëse kujdeseni siç duhet për implantet tuaja dentare. Nëse nuk kujdeseni siç duhet për implantet tuaja, do të zhvillohet një shtresë e ngjashme me atë që formohet në dhëmbët natyralë të lënë pas dore. Nëse nuk trajtohet, kjo shtresë mund të shkaktojë shqetësim të përgjithshëm, dhimbje, gjakderdhje dhe infeksione të mishrave të dhëmbëve. Të gjitha këto janë probleme që mund t'i keni edhe me dhëmbët tuaj natyralë. Nëse kujdeseni mirë për implantet tuaja dhe nëse ato vendosen në kocka të shëndetshme dhe të forta, mund të prisni që ato të zgjasin për shumë vite. Megjithatë, si çdo lloj implanti kirurgjik (për shembull, një protezë kofsh), nuk ka asnjë garanci të përjetshme

Po Çdo sasi dhëmbësh mund të zëvendësohet me implante - nga një hark në një dhëmb të vetëm.

Do të varet nga mënyra se si është futur kocka e nofullës. Me një sërë analizash, dentisti do të përcaktojë sasinë e kockës së mbetur. Nëse nuk është mjaftueshëm i shëndetshëm ose nuk ka një sasi të mjaftueshme, vendosja e implantit mund të mos jetë e mundur pa shartimin e parë të kockës në zonë.

Shpesh është më e lehtë të vendosësh një implant sesa të nxjerrësh një dhëmb dhe kjo zakonisht bëhet përmes përdorimit të një anestezioni lokal. Ju nuk do të ndjeni asnjë dhimbje gjatë operacionit, megjithatë, pasi pas një nxjerrjeje, mund të ndjeni një shqetësim javën pas operacionit. Nëse jeni nervoz ose keni një rast të komplikuar, dentisti juaj ndonjëherë mund t'ju japë një qetësues. Anestetikët e përgjithshëm përdoren rrallë për implantet dentare dhe vetëm në raste shumë të komplikuara.

Përpara fillimit të trajtimit, ekipi dentar mund t'ju ofrojë një kohë të parashikuar të trajtimit. Në ditën e operacionit, dhëmbët e rremë mund të vendosen mbi implante njëkohësisht (ato përkufizohen si "implante të menjëhershme"). Zbuloni nga ekipi juaj dentar nëse ata janë të përshtatshëm për situatën tuaj. Ndonjëherë trajtimi mund të zgjasë më shumë dhe ju mund të diskutoni kohën tuaj të trajtimit me ekipin e tij dentar

Ju do të merrni udhëzime nga ekipi juaj dentar se si duhet të kujdeset për implantin tuaj. Ata mund t'ju ofrojnë qetësues kundër dhimbjeve pas operacionit ose të sigurohen që t'i keni në shtëpi para kohe - në mënyrë që t'i merrni ato në dy ditët e para pas operacionit, nëse është e nevojshme.

Pasi të jenë vendosur implantet, ato duhet të osseointegrohen me kockën e nofullës dhe të shkrihen. Zakonisht duhen tre muaj. Ndonjëherë implantet mund të jenë mjaft të qëndrueshme kur vendosen për të marrë dhëmbët edhe më herët. Nëse jeni duke zëvendësuar një ose më shumë dhëmbë, ndërkohë mund të merrni një protezë të përkohshme ose një urë fikse. Nëse ajo tashmë ka një protezë të plotë, ju mund të vazhdoni ta mbani atë ndërsa implantet tuaja vazhdojnë të shërohen. Do të jetë e nevojshme modifikimi i protezës ose rilidhja e saj, në mënyrë që të përshtatet siç duhet pas operacionit dhe zakonisht vendoset një "tanë shëruese" në vendin e implantit për ta mbajtur atë të mbrojtur.

Jo. Megjithatë, kujdesi është thelbësor që implanti të jetë i suksesshëm dhe të zgjasë me kalimin e kohës. Ju duhet të merrni këshilla të hollësishme se si të kujdeseni për implantet tuaja nga ekipi juaj i dentistëve. Pastrimi rreth implanteve në përgjithësi nuk është më i vështirë sesa pastrimi i dhëmbëve natyralë. Por mund të ketë edhe zona të vështira për t'u arritur dhe ekipi juaj dentar do t'ju shpjegojë se si t'i pastroni ato siç duhet. Mund të jetë e nevojshme të vizitoni më shpesh higjenistin.

Po, është e mundur, nëse nuk kujdeseni siç duhet për implantet tuaja. Nëse ato mbahen të pastra dhe kontrollohen rregullisht nga dentisti juaj, nuk duhet të shfaqen probleme. Shëndeti i implanteve dentare ndikohet edhe nga pirja e duhanit. Pra, nëse jeni duhanpirës, ​​mund t'ju duhet më shumë vëmendje për implantet tuaja.

Shumica e dhëmbëve të lidhur me implantet dentare mund të çmontohen ose hiqen vetëm nga një dentist. Megjithatë, ai mund të jetë në gjendje të heqë protezat e lëvizshme në implantet dentare për t'i pastruar ato.

Shumica e dhëmbëve mbi implantet duken njësoj si dhëmbët natyralë

Nëse mungon vetëm një dhëmb, do të nevojitet një implant për ta mbështetur atë. Nga ana tjetër, nëse keni disa dhëmbë që ju mungojnë dhe ata janë pranë njëri-tjetrit, ju prapë mund të vendosni një implant të vetëm për secilin nga dhëmbët tuaj ose t'i vendosni implantet larg, në mënyrë që t'i lidhni ato përmes urave. Dentisti juaj do të diskutojë se cila është alternativa më e mirë për situatën tuaj.

Implantet dentare, së bashku me dhëmbët që mbështeten prej tyre, mund të dëmtohen në një aksident ashtu si mund të dëmtohen dhëmbët natyralë. Kjo është arsyeja pse është thelbësore të vishni një mbrojtës goje (kafshim) të prodhuar në mënyrë profesionale kur luani sporte që përfshijnë objekte lëvizëse ose sporte kontakti. Nëse vetëm dhëmbët sipër implanteve janë dëmtuar, ato zakonisht mund të hiqen nga implanti dentar dhe më pas të zëvendësohen. Megjithatë, nëse vidhosja e titanit është dëmtuar përtej riparimit, atëherë mund të lihet në mënyrë të sigurtë brenda nofullës nëse është shumë e vështirë për t'u hequr ose mund të zëvendësohet me një implant tjetër dentar.

Kjo ndodh shumë rrallë. Nëse një implant lirohet gjatë procesit të shërimit ose menjëherë pas saj, ai mund të hiqet lehtësisht dhe nofulla mund të shërohet normalisht. Pas shërimit të nofullës, mund të vendoset një implant tjetër.

Në shumë situata, kostoja e trajtimit është vetëm pak më e shtrenjtë se kostoja e trajtimit dentar që përfshin kurora dhe ura. Në terma afatgjatë, implantet janë zakonisht një opsion më i kënaqshëm dhe më i përballueshëm. Implantet kanë edhe avantazhe të tjera: Për të zëvendësuar një dhëmb, kërkohet një implant, nuk është e nevojshme të përgatiten paraprakisht dhëmbët fqinjë. Me një urë, dentisti duhet të përgatisë dhëmbët pranë tyre për të siguruar mbështetje për urën. Protezat totale shpesh mund të lëvizin gjatë përtypjes ose të folurit dhe për këtë arsye janë të bezdisshme. Ky problem nuk ekziston me protezat e mbështetura në implant, sepse ato janë shumë më të qëndrueshme.

Sigurisht që këtë trajtim mund ta merrni në Qendrën Dentare Imperial. Flisni me dentistin tuaj për mundësitë që keni dhe ai do t'ju japë këshillën e duhur

TOP